4Pa test

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš Patrmann @tomas.patrmann před 6 roky16.05.2018 09:09:00
4Pa test

Dobrý den, bydlíme ve starém bytovém domě. V bytě máme karmu a kotel vše kat B. Vlastník komerčního prostoru pod naším bytem si zřídil pekárnu a k ní i vzduchotechniku. Ta je natolik výkonná, že nám přes podlahu odsává nebo k nám naopak tlačí vzduch. Provozovna nemá okna pouze výlohu a vstupní dveře. Veškerá výměna vzduchu se tak děje průvzdušností popřípadě vstupními dveřmi. Na naši stížnost stavebnímu úřadu, že tímto řešením dochází nejen k pronikání zápachu do naší jednotky, ale že toto může být i nebezpečné vzhledem k instalovaným plynovým spotřebičům, vlastník nemovitosti provedl "4Pa test" ve své provozovně, kde se plynové spotřebiče nenachází a předal tento protokol konstatující, že jeho vzduchotechnika nemůže ovlivnit spotřebiče v naši bytové jednotce SÚ, který jej následně uznal za vyhovující. Když pominu, že jsme nebyli přizváni k tomuto testu a tento test považuji za lehce ovlivnitelný tak mám dotaz jestli revizní technik plynových zařízení může vůbec takto tento test provést, protože test nebyl proveden v naší bytové jednotce. Přidávám i protokol tohoto revizního technika a foto folie, kterou jsme instalovali na jednu stěnu a zjistili, že tato se během cca 5minut nafoukne čí naopak, z tohoto stavu přisaje na zeď. Děkuji za info.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.