Roznašecí vrstva - OSB nebo Hobra

Reklama
VP Viliam Pastorek @viliam.pastorek před 6 roky17.05.2018 10:31:00
Roznašecí vrstva - OSB nebo Hobra

Dobrý den,

řeším novou podlahu v kuchyni - první patro nad koupelnou v chalupě, která není od podzimu do jara obývaná ani temperovaná. Po zimním období je vlhkost znát. Na trámech po vyndání staré hobry (menší havárie vody) jsou momentálně stará podlahová prkna. Původní záměr byl vyrovnat drobné nerovnosti prken zelenou hobrou 8mm, nato OSB deska 22mm (jedna vrstva z důvodu výšky nové podlahy) a na to buď dřevěna plovoucí podlaha nebo nalepit nafermežované podlahové palubky. Po přečtení spousty příspěvků zde, začínám váhat ohledně použití OSB desky. Z důvodu celkové vlhkosti a v koupelně, která je v přízemí a vlhkost je cítit i v létě, se obávám, že OSB deskami bych parotěsně uzavřel podlahu a pravděpodobně by vlhkost zůstávala pod OSB deskami a ve stropu mezi kuchyní a koupelnou. V jednom z příspěvků bylo tedy doporučení jako roznášecí desku použít hobru (zvažuji PAVATEX PAVABOARD 20mm) na zelenou hobru 8mm. Má to smysl? Děkuji za odpovědi.

Viliam

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.