Zázemí koupaliště - dřevostvaba - skladby konstrukcí

Reklama
ZK Zdeněk Kos @zdenek.kos před 6 roky24.05.2018 13:19:00
Zázemí koupaliště - dřevostvaba - skladby konstrukcí

Zdravím,
chystám se projektovat "designovou" dřevostavbu, a potřeboval bych radu ohledně skladeb konstrukcí zejména stěn.
Jedná se totiž o malou stavbu, která bude sloužit jako bufet a zázemí (WC+sprcha+převlékárny) menšího venkovního koupaliště, tudíž v provozu pouze v teplých měsících.
Investor chce použít pro stavbu výhradně dřevo. Stavba má být jednodpodlažní, s přístupnpu střechou, která bude sloužit jako terasa.
Dotaz zní - provést stěny jako u "klasické" dřevostavby, tzn. obecně použití nosné konstrukce stěn z dřev. hranolků s výplní z tep. izolace se záklopy OSB deskami a dalších potřebných vrstev dle účelu místnosti? Popř. jakou tloušťku TI použít, aby tam v těch letních měsících nebyla úplná prádelna (nejlépe při nepoužití klimatizace nebo nějakého nuceného větrání - je to vůbec možné?) a zároveň, aby to v zimě nepromrzalo resp. nevznikaly velké náklady na údržbu (za předpokladu nějaké temperace během zimy)? Nebo úplně jiný návrh stěn dřevostavby takového charakteru?

Byl by někdo, prosím, schopen poradit s návrhem skladby stěny resp. i stropu (ale tou už bych i odvodil) u výše popsané stavby? (pozn. v části zázemí wc a sprch se uvažuje s minimálním návrhem oken, jestli vůbec nějaké budou.

Předem moc děkuji. ZK

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.