Jak nejsnadněji přeložit přípojku NN na štítu střechy který se má zbořit?

Reklama
AL Artur Linhart @artur.linhart před 6 roky24.05.2018 18:26:00
Jak nejsnadněji přeložit přípojku NN na štítu střechy který se má zbořit?

Rekonstruujeme chalupu a bude se dělat nová střecha. Jak bylo zjištěno až při bourání střechy, bude nutno obnovit i štít chalupy, na kterém je připojen izolovaný kabel nn, který vede přes silnici na sloup na druhé straně silnice. Kabel je veden na stojánek s porcelánovými izolátory který je ukotven do trámu štítu střechy, poté chvíl dolů po fasádě do rozvaděče, ke kterého pak vede kabel znovu dále po fasádě až k elektroměru a pojistkám.

Je možno udělat nějaký provizorní sloup na naší straně silnice a rozvaděč i s připojením na něj přenést - např. i bez přerušení a narušení - a pokud ano, za jakých okolností je to možné a kdo by to mohl udělat? Tlačí nás poněkud čas... Nebo je možno nějaké jiné řešení, které by nebránilo pokračování stavby? V původním projektu se překládání elektrického přívodu neřešilo, počítalo se, že štít bude moci zůstat jak je...

Předem díky za všechny tipy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.