Dlažba u bazénu na terče? Na lepidlo bez spárování? Dorovnání nerovností?

Reklama
MS Martin Srbecký @martin.srbecky před 6 roky24.05.2018 18:35:00
Dlažba u bazénu na terče? Na lepidlo bez spárování? Dorovnání nerovností?

Zdravím všechny...

Požádal bych Vás o názor jak by jste řešili realizaci následujícího:

Kolem bazénu je betonová deska tl.15cm. Potřebuji na ni dát betonovou dlažbu Best 40x40cm, síla 4cm. Je to poměrně porézní dlažba, hrubší, tedy velmi obtížně spárovatelná.

Chtěl bych (chtěl jsem/ nyní váhám) lepit dlažbu do lepidla, samozřejmě flexi, mrazuvzdorné atd. Bohužel však dlažbu asi nebudu moci spárovat, leda všechny spáry oblepit, nějak to tam dostat, ale asi šílenost vzhledem k ploše a pracnosti. Je to 60m2 dlažby. Pokud však bude nevyspárovaná, bojím se, že tam v zimě zateče tající sníh a v náhlém mrazu dojde k odskákání dlaždic.. tedy i při použití sebelepšího lepidla - nebo jaký na to máte názor?

Pak mě tedy situace přivádí k myšlence dát to na terče.. Ale mám tam malý prostor pro výšku terče, neboť jsem počítal s max.sílou lepidla 10mm, tedy tam dostanu tak max. terče o síle 8mm (koukal jsem že dělají gumové 8mm) + vyrovnávací podložka síly 1mm a 3mm. Tak abych dal dlažbu do roviny.

90% celé plochy, tedy bazén + okolní plochy (které budou také zastřešeny jako zimní zahrada) budou zastřešeny pojízdným zastřešení..

Dále pak, i kdybych nemusel dlažbu spárovat a z nějakých důvodů by jste mi poradili dlažbu nalepit bez spárování, NEBO, pokud bych se nějak pokusil opravdu celou plochu vyspárovat, pak řeším problém s nerovností bet.desky.. jsou místa kde je cca 7-12mm prostor pro lepidlo, což beru že je ok.. ale jsou místa , řekněme na 20m2, kde je nutno dát i 22mm lepidla.. a zde nevím, zda dát tolik lepidla nebo plochu před lepením třeba ještě nějak vyzpravit? nicméně bych nerad dával další mezivrstvu, jakožto další možnost pro případný větší náchylnost k odskočení dlažby?


Tedy, máte zkušenost s výše uvedeným problémem? Poradíte mi jak by jste řešili?

-zejména, zda vůbec zvažovat lepení bez spárování?
-pokud spárovat porézní dlažbu, máte nějakou radu na "lepší" spárovačku, něco co by šlo dobře? nebo klasické oblepování každé spáry a modlit se, že to neušpiním
- dali by jste i těch 22-25mm lepidla? Nebo nějak nejdříve "dobetonovali"? což se mi nelíbí...
-co ty terče? myslíte, že ty pryžové síla 8-9mm + vyrovnávací pryžové podložky by bylo řešení?

Budu moc vděčnej za jakékoliv rady, tipy..

Díííky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.