Odsávání par v kuchyni, odvětrávání v koupelně a na toaletách

Reklama
KK Klamer Ka @klamer.ka před 6 roky11.06.2018 20:35:00
Odsávání par v kuchyni, odvětrávání v koupelně a na toaletách

Dobrý den

Díky krizové situaci musím během zítřka dořešit odsávání digestoře, toalety, kanalizace a koupelny.

Odsávání kanalizace má udělánu přípravu, kdy je u země vývod trubky. Do té předpokládám zasunu trubku a vytáhnu do prostoru vazníků. U odsávání toalet a koupelny předpokládám, že bude v SDK podhledu ventilátor a od něj povede trubka do prostoru vazníků. U odsavače par to stejné. Nechci použít tu ohebnou trubku, ale radši 150mm plastové trubky, které se do sebe jen zasunují a mají předpokládám objímky na uchycení do vazníků. Mé dotazy jsou:

1) Odsávání toalet: Stačí jen do prostoru vazníků, nebo vytáhnout až ven?
2) Přikládám nákres, jak bych vedl trubky v případě, že půjdou všechny ven. Na konci předpokládám nějakou jednosměrnou klapku. Mám udělat každou trubku zvlášť, nebo je lepší nějaká jednotná klapka a trubky nějak spojovat?
3) Obalovat trubky do nějakého izolantu? Dělat nějaký sklon pro kondenzát?
4) Nechci to tahat do střechy (fólie fatrafol), takže to kreslím že vytáhnu ven. Střecha tam má 200mm přesah, takže bych tam vytáhl tu trubku více a při zateplení dořeším nějakou koncovkou.

Bohužel, zateplení stropu a SDK podhledy se měly dělat až koncem příštího týdne a měl jsem člověka, který by vše udělal a poradil. Sádrokartonáři ale musí nastoupit zítra, kdy budou dělat rošt a pozítří zateplovat, takže jsem v háji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.