Izolace základů / soklu

Rubriky:

Reklama
JL Jan Lichnovský @jan.lichnovsky před 6 roky12.06.2018 18:50:00
Izolace základů / soklu

Dobrý den,

mám starší řadový RD, kde není zaizolovaný sokl. Dole v místnosti v přízemí se dělá plíseň a celkově v místě styku podlaha/zeď vlhne. Do jisté míry za to asi může kombinace nových oken a nezateplené stěny. Důvod proč řeším zatím jen sokl bez stěn je ten, že důvodů problémů s kanalizací se muselo kopat a u domu se rozkopala zámková dlažba. Teď když už je rozkopaná a kanalizace opravená, má se dlažba položit znovu. Nebylo by od věci předtím ještě provést výkop a udělání té izolace, protože její odložení by zase později vyžadovalo znovu rozkopání té zákmovky.

Vodorovná izolace je provedena IPOu, je to vidět i v rohu na fotkách. Tam kde jsou kamínky, je pod tím IPA, která kryje přesah základové desky vůči zdi.

Chtěl bych se tedy zeptat, jak hluboko vykopat kolem základů a do jaké výšky (i nad terén ???) tu izolaci dát. Nebo jestli stačí jen po úroveň terénu.

Eventulně jak je složité tu izolaci provést svépomocí.

Děkuji za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.