Dvě zídky vedle sebe na hranici pozemků

Reklama
AP Andrea Pernikářová @andrea.pernikarova před 6 roky15.06.2018 20:53:00
Dvě zídky vedle sebe na hranici pozemků

Dobrý den, chtěla bych požádat o názor nebo pokud někdo má přímo zkušenost: na hranici pozemku se sousedem již dříve stála sousedova opěrná zídka (základ + KB bloky), která drží svah (jsme nad jejich úrovní cca 1m). Až k hranici pozemků a této zídce bude zasahovat naše zastřešené ocelové stání, tudíž bylo potřeba hned vedle této původní zídky udělat betonový základ pro ocelové sloupy. Ten byl proveden tak, že se odkopala zemina na úroveň základů sousedovy zídky, vylilo se betonem a na to postavila jedna až dvě řady ztraceného bednění. Naše nízká zídka, resp. základ pro uchycení ocelové konstrukci je v úrovni našeho terénu, nevyčnívá nad něj. Sousedovo zídka vyčnívá nad náš terén cca 40 cm. Mezi zídkami je dilatační spára. Problém je v tom, že při dešti protéká voda do sousedovi zídky, která je následně mokrá. Následovalo opatření, hydroizolace, kdy se znovu odkopalo na úroveň základů a naše zídka se od základu napenetrovala a přivařila se černá hydroizolační folie až na úroveň našeho terénu, následně se přiklopilo nopovou folií a zasypalo zeminou. Sousedova zídka je po větším dešti opět mokrá. Byl postup proveden správně? Lze doporučit ještě něco dalšího, aby se tam voda nedostávala?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.