izolace základů a soklu u domu z 30. let

Reklama
Matěj Švrček @matej.svrcek před 6 roky21.06.2018 22:03:00
izolace základů a soklu u domu z 30. let

Dobrý den,
přestože problémy s vlhkostí nemám, rád bych rekonstruoval patu domu, abych mohl pak nechat opravit fasádu celého domu. Taky bych to rád řešil preventivně a nečekat, až se problémy nějak objeví.
Dům byl postaven ve 30 letech a protože stojí ve svahu, je ze dvou stran úroveň prvního podlaží pod úrovní terénu. V části, kde je byt, je mezi domem a terénem odvodňovací kanál cca 90 cm široký.
Sokl je řešen jednou vrstvou cihel, které dle vyjádření některých slouží k vytahování vlhkosti ven. Není pak divu, že cementový potěr na něm opadává.
Můj dotaz je, zda jít nejjednodušší cestou a to celý obvod vykopat až po základovou spáru, na základy a sokl dát XPS a nopovou folii, přihrnout zeminou a na dno kanálu položit vyspádované betonové dlaždice/vylit betonem s dilatacemi.
Asi se to nedá nějak ještě zjednodušit, když jde o hydroizolaci, tak je potřeba jít až základové spáře ? Komentáře a doplnění vítány.
Video stavu paty domu https://youtu.be/tVroO0npb50

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.