Vytápění dle nové emisní normy

Reklama
VS Vladislav Souček @vladislav.soucek886 před 6 roky28.06.2018 19:11:00
Vytápění dle nové emisní normy

Dobrý den. Prosím, někoho, třeba živnostníka nebo malou firmu, která by mi pomohla, pro spolumajitelku, s výběrem \ návrhem několika systémů vytápění, aby měla spolumajitelka cenový přehled + využití kotlíkové dotace a podobně. 1). Uhlí: (kotel je v místnosti která nepatří spolumajitelce) Též by bylo potřeba vyvložkování starého komímu 15x15 cm, cca za 50 000Kč, popřípadě postavení komínu celého nového); Plyn: od přípojky ke kotli zapotřebí cca 15 trubky na přívod plynu, odtah spalin za pomocí turba cca 1,5m; Elektrokotel: přívodní kabel cca 1,5m; Tepelné čerpadlo: přívodní kabel cca 1,5m, délka vedení k výparníku cca 8m. Ve všech případech, napojení zrojů vytápění na otopný systém cca 2m (krom kotle na uhlí). Vytápěný prostor cca 225m3 (rozměry místností jsou předimenzované) Radiátory jsou z části již nové (moderní) z části ještě ony komunistické dvoujpanely. Zateplení fasády a stropu jsou z 50%, v zateplování se bude pokračovat i nadále 1 - 2 let. Všechna okna jsou již nová plastová nebo Euro okna dřevěná. Děkuji moc všem za odpovědi!

EDIT: Zdivo: kámen 60cm, cihla 45cm, cjhelné zdivo za západní straně domu d=18m. Co je již zatepleno a co se bude dodatečně zateplovat fasádní polyestyren tloušťky 10 cm.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.