DANFOSS Living

PM Pat Mat @pat.mat878 před 6 roky29.06.2018 11:11:00
DANFOSS Living

Dobrý den,
má nainstalovaný system Danfoss living Connect na podlahovem topení...cca 13 okruhu. ..tepelny zdroj je tepelne cerpadlo s vrty..do aku nadrze zvlast pro topeni a zvlast je pro uzitkovou vodu.

Porizoval jsem ho zejmena za ucelem stabilizace teplot v zime, kdy jizni cast (obytne pokoje) se vytopi ziskem ze slunka (i pri minus 15 - pokud samozrejme slunce sviti) a severni cast domu (koupelny - stabilni pozadavek tepla nevovlivneny sluncem v zimě)

Problem je, ze regulacni ventily i pres impuls z termostatu, ze maji topit...se po kratke dobe samy zavrou..a otviraji se, v mě neznamem cyklu....způsobí to následující chování teplot:

: -na termostatu je na 4 ranní hodinu po nočnínm útlumu nastaven denní režím (noc 19 .(na 19 to v noci ani po vyvetrani - na akamulovano teplota neklesne, pokud neni minus 15) denní 21,5)
- termostat da impuls ventilu..ten se otevre....ale zrovna nadry na teplou vodu pro topeni není na sve max hodnote (tepelne cerpadlo natapi v urcitem rozmezi)
- ventil se sam po nejakem době uzavře....(30-45) minut.....jako naschvál začne tepelne cerpadlo topit do nádrže...ale teplá voda nemá kam jít...ventil se otevře až zas po 45-60 minut....a defakto jsou dvě hodiny ztracene..v tom aby se zahajilo zvysovani teploty v místnosti..respektive nejprve v podlaze.

Takhle otevirani zavirani ventilu probiha celý den , než dojde k prepnuti termostatu do nocniho rezimu.

Vysledkem je to..ze pokud nesviti slunce..nezvedne se teplota v mistnosti ani o 1 stupen...
To se da vyresit tim, ze se na cerpadle zvedne teplot vody....aby to v tom kratkme case kdy jsou ventily otevreny..vubec stacilo ohrat skladbu podlahy = výsledek je ale zbytecna spotreba pri ohrivani na vysokou tpelotu vody.

Zkracene: ventily jsou poměrove malo otevrene na to, aby dostatecne proudila tepla voda ze zdroje a aby to stcilo ohrivat a zvedat teplotu v mistsnosti (cyklus zavirani otvirani ventilu)

Nelze nastavit ventily tak...aby pokud dostanou impuls z termostatu zvyseni teploty byly porad otevrene az do doby nez dostanou impuls z termostatu (dosahnuti pozadovane teploty a nebo prepnuti na nocni rezim)??

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

60 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.