Identifikace vícevrstvého nerezového komínu

Rubriky:

Reklama
LT Lukáš Trnka @lukas.trnka před 6 roky29.06.2018 22:00:00
Identifikace vícevrstvého nerezového komínu

Dobrý večer,
získal jsem tento nerezový vícevrstvý komín, bohužel druhý majitel co ho původně získal i s domem neměl dokumentaci.
Já díky tomu nemám v ruce žádné parametry, až na ty co se dají vyčíst nebo změřit (teda až na tloušťku plechu vložky).

Jedná se o komín značky Roka, má tu logo na dvířkách (pod ním logo výrobce dvířek UPMANN), dále je tu ručně ražený štítek, na něm několik čísel která mi nedávají smysl (snad jen, že by ta v posledním řádku byla síla izolace - 5 a průměr - 180).

Automaticky jsem psal do firmy Roka a žádal jsem informace, z Roky se mi doneslo, že tento komín není jejich práce, a že nejspíš bude z výroby prodané divize Schiedelu. Na to jsem psal i volal do Schiedelu, popsal jsem jim můj problém a předal informace získané od Roky. Člověk z Schiedelu mi psal, myslí, že tento komín pochází z výroby starší Roky Ráža, a tento stavebnicový systém ještě neviděl (nemám páru jak může být starý). Takhle jsem celý den "běhal" mezi čertem a ďáblem a zatím z toho nemám nic.

Obracím se tedy na vás, s prosbou o pomoc při hledání tohoto nejspíše zapomenutého komínu.

Jinak, komín od oka vypadá v pořádku, sám bych mu netypoval víc jak pět let, ale kdyby tomu tak bylo, tak by nejspíš byl ještě k nalezení.

Mě známé informace - Vnitřní průměr 180mm, vnější průměr 300mm, tloušťka izolace 50mm, o síle plechu nemám potuchy, jak seženu nějaké měřidlo doplním info (dle klasického metru se zdá být plech o fous slabší než 1mm).

Případně když žádné dokumenty k tomuto komínu neseženu, co mi zbývá? Komín k ničemu?
Těžce pochybuji, že by mi ho někdo zrevidoval, když nebude mít ani základní informace.

Předem děkuji za zájem,
Lukáš


edit: Nevzalo mi to fotky, tak jsem se je jal ořezávat, po přiblížení a úpravě kontrastu je vidno na štítku okolo ražených číslic starý potisk.
Komín je jistě od Roky. První na štítku je 3000, což je model RS3000 další je 23 / 10 / 8 to jest datum výroby, 180 je průměr, před číslem 5 nemám tušení co je, možná síla izolace, je to v tom místě kde je potisk poškrábané. Stejně tak je vidět jen částečně "Materiál komínové vložky" stojí tam ČSN (?)7348.
Od toho už by se něco najít dalo.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.