Pod terénem

Rubriky:

Reklama
MK Milos Kulaty @milos.kulaty před 5 roky01.07.2018 00:25:00
Pod terénem

Stále řeším zateplení fasády, starý dům,
Jednu stranu máme cca 15 cm pod terénem vyztuženou betonem (tloušťka 30 cm celoplošně) a je to obalené nopovkou vytaženou až ke stěně. Vzhledem k podsklepení to jde docela hluboko, je pod tím drenáž , je tam odčerpávací šachta a nechce se mi to kopat až dolů když tam vše funguje.
Tj. určitě přilepím XPS ke zdi 20 pod terén a 30 nad. Nad to ten zateplený sokl a pak EPS.

Ale otázka je co s tím níže.
Pokud bych položil vodorovně XPS a 30 čísel podél toho betonu a to na nopovku (tj. asi bez pořádného lepení) - má něco takového cenu? Nahoře zásap a z boku přihrnutí zeminy.
Nebo mám tu nopovku ufiknout pod tím XPSco nalepím na beton?
Nebo raději jen to nalepené XPS do 20 cm pod terén)

Ještě jsem přidal variantu že bych tu starou nopovku ohnul okolo svislého XPS (to bych zešikmil a lepil na beton) a šmiknul bych ji na tom schodu. Vodorovný XPS lepím na beton. A pak bych překryl vše novou nopovkou (aby mi za tu starou nezatékalo). A vše zasypu štěrkem a kačírkem...

Dík za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.