Zateplení fasády

Rubriky:

Reklama
OD Ondrej Dam @ondrej.dam před 6 roky02.07.2018 15:33:00
Zateplení fasády

Dobrý den,
chystám se zateplit fasádu rodinného domku, který je z nějakých 40. let, převážně z opuky. Nechal jsem si zpracovat projekt návrhu a výpočtu tepelných izolací. V projektu je varianta s hydroizolací (zateplení fasády šedým polystyrenem - 14 cm - a soklu polystyrenem XPS nebo perimetrem 6 cm) a varianta bez hydroizolace (zateplení fasády minerální vatou o tloušťce 15 cm a soklu deskami Styrcon 200). Přednostně bych volil variantu bez hydroizolace, protože se dům jako vlhký nejeví a orientační měření vlhkosti ukázalo, že vlhkost se nachází převážně v suterénu a nad soklem už vzlínající vlhkost nezasahuje - tedy zateplení minerální vatou a deskami Styrcon. Pak jsem přišel do diskuze se zhotovitelem zateplení, který mi zateplení vatou vymlouvá, že případné vlhkosti by stejně nepomohla, je dražší, hůře se s ní pracuje (srovnání nerovností domu by bylo těžší?) než s polystyrenem a na sokl by použil XPS polystyren jen nad zemí. Snažím se najít optimální řešení: může tedy zateplení polystyrenem domu uškodit? Je zateplení soklu jen nad zemí postačující nebo by se mělo jít alespoň do nějaké hloubky níže tam, kde je to možné? Jak by se mělo řešit zateplení toho soklu, kde vlhkost určitě nějaké je (odvětraná fasáda s mezerou, propustné desky nebo vůbec nezateplovat)??
Určitě mnoho podobných otázek zde na fóru již bylo, ale přesto děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.