Drobná stavba svépomocí

Reklama
MO Milan Osor @milan.osor před 6 roky02.07.2018 15:50:00
Drobná stavba svépomocí

Dobrý den. Chci se letos vrhnout na stavbu "drobné stavby" na zahradě v těsné blízkosti RD. Máme řadovky, takže prostorová situace je dost nešťasná. Rozměry budou tedy 3,5x11m. Prostě nudle. Šírka koresponduje se zadní části RD, ale nechci to lepit úplně na fasádu,takže tam bude cca 1,5m odskok s volným přesahem střechy na uskaldnění, koleček, sekačačky atd.... Uvnitř plánuji ponk, regály na haraburdí okolo kol, svařečku, dřevařinu atd. Takový sklad a trucovna. V zimě to nebude trvale využívané, ale nějaké občasné vytápění plánuji. Stavba proběhne svépomocí, ale zedník nejsem, takže jsem sondoval kde se dalo, ale i tam mám pár dotazů: K zadní straně stěny je v těsné blizkosti sousedovic opěrná stěna, ale nemám šanci to tam zateplit, tak uvažuji, že vzhledem k použití nemá smyl zateplovat ani zbytek budovy. Budou stačit nosné stěny 25cm? Bojuji o každý cm vnitřní šířky, takže vnitří zateplení řešit nebudu. Nyní již kopu základy. Písčitý podklad. S teplotou to tady na jihu Moravy není až tak drsné, takže mám drážku 1m hloubky. Ale co šířka, budu muset zvednou stavbu nad terén cca o 40cm, bude šírka základu stačit 30cm nebo na ztracené bednění 25cm mám dát ještě větší rezervu? A stačí bednění 25cm na stenu 25cm nebo se dělá širší? Ještě to můžu rozšířit. Dále, je nutná kari síť i do podkladového betonu, nebo stačí jen roxor a propojit zalíté zaklady s bedněním? Nebude mít tendenci stavba " rupnout "někdě ve středu při té délce? Žádnou stěnu tam neplánuji, tak ani středový pas neplánuji. Do zvednutého základu zhutním vybagrovanou hlínu ( písčitá ), ta taky nevím jestli nebude dělat problém, sát více vodu, nato plánuji 5-10cm zhutněného kameniva a na vrch klasika podlaha v kari síti až do krajů bednění. Co potom, toť otázka. Ještě jsme si neneachal nacenit stavební materiál, ale plánuji buď Itong skrz rychlejší práci, nebo dutý Porotherm ( lepší izolace v této šířce ). Spousta otázek a spousta přemýšlění když nejsem z oboru. Ale nějak se s tím poperu.
Budu rád když někdo zkoukne moje úvahy a případně řekne, jestli je něco špatně.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.