Praskání dlažby v koupelně s podlah.topením

Rubriky:

Reklama
MK Martin Kořínek @martin.korinek před 5 roky04.07.2018 13:37:00
Praskání dlažby v koupelně s podlah.topením

Mám problém s praskáním dlažby v koupelně, kde je podlahové topení. Topení je dle mého chybně provedeno, neboť není až ke zdi, kde by byla dilatační spára, ale je jen uprostřed místnosti. V místech kde sousedí s "pevnou" podlahou, je dilatační mezera, která je ale překrytá dlažbou a ta praská. Je použito standardní flexi cementové lepidlo.

Je mi jasné, že optimální řešení by bylo vše vybourat a udělat znovu. V podlaze jsou ale ostatní rozvody vody, odpadů a krom toho na ní stojí vyzděná vana, takže je to dost komplikované.

Vzhledem k tomu, že topení je jen na ploše asi 2.5m x 1.5m, odhaduji, že tepelné rozměrové změny nejsou nijak dramatické. Tomu odpovídají i současné praskliny dlažby, které jsou tenké (asi po 10 letech) a jen na několika místech (viz. foto). Zvažuji tedy alternativní řešení spočívající jen ve výměně dlažby. Pro nalepení nové dlažby bych použil lepidlo Soudal 24A, které je trvale pružné a je určeno pro "pracující" podklady. Novou dlažbu bych položil opět i přes dilatační spáry a věřím, že pružné lepidlo by dilatační změny vykompenzovalo.

Prosím o názory, případně pokud existují ještě jiné možnosti, jak problém řešit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.