Betonový potěr, litý beton nebo anhydrit? + dilatace

Reklama
JJ Jan Jílek @jan.jilek před 6 roky07.07.2018 15:02:00
Betonový potěr, litý beton nebo anhydrit? + dilatace

Dobrý den,
Čeká mě realizace podlahy v  mém domě a měl bych pár dotazů. Celková skladba podlahy je +- 32cm a podlahové vytápění z toho v případě betonu cca 24cm polystyrenu v případě anhydritu více.

Řeším jestli dát betonový potěr = nejlepší cena na úkor pevnosti, rovinatosti a vzduchovým kapsam a horšímu předávání tepla je-li tomu pravda jak se píše?

Anhydritova litá podlaha =vyšší cena, nižší tloušťka, údajně vyšší pevnost, nevhodnost do koupelen, garáží a míst možného výskytu vlhkosti. Stačí pouze obvodová dilatace až do 200m2

Litá betonová podlaha = cenově srovnatelné s anhydritem, tloušťka podobná jako u potěru, nutnost dilatace nad 42m2

Jde mi především o tu dilataci. Mám kuchyň spojenou s obyvakem 13,5m X 4,65 a chodbu 15,6m X 1,5m v případě anhydritu to řešit nemusím a mam volnější ruku ve výběru finální krytiny ale mám zase strach ho dát do koupelny a garáže, dost lidí upozorňuje na bobtnani a droleni v případě dlouhodobější vlhkosti což tam bude . U betonu musím řešit dilataci a nechci mít v půlce místnosti nevzhlednou sparu nebo lištu. Je nutné místnost 62m2 v půlce dilatovat? Pokud ano tak jak řešit u dlažby? Pokládat od dilatovane spáry? Chci dekor dřeva a tam není spara v rovině ale uskakovana. Lepený vinyl dilataci přenese? Nebo použít systém clik? Má betonový potěr o tolik horší vlastnosti jak se uvádí oproti litemu?
Omlouvám se za tolik otázek a předem děkuji za případné odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.