Nekvalita výrobku Korado Vertikal- radiátor za 10tis po 5letech teče

Reklama
JK Jan Krejčí @jan.krejci753 před 6 roky09.07.2018 13:30:00
Nekvalita výrobku Korado Vertikal- radiátor za 10tis po 5letech teče

Dobrý den, chtěl bych se podělit o nedobrou zkušenosti s výrobkem - radiátorem Korado Vertikal a zároveň požádat o radu. Těleso Koratherm VERTIKAL K20VM 662/1800, bílý, jsem zakoupil na podzim roku 2012. Na jaře 2018 tj po 5 a půl letech jsem zjistil, že radiátor sákne. Radiátor a celá otopná soustava je vytápěna Elektrárnou Opatovice tj. kvalitu vody nemohu ovlivnit a co vím, tak je naprosto vyhovující. Co se tlaku v otopné soustavě týká, tak mám v domě správně nastavený tlakový ventil. Asi by bylo dobré dodat, že v domě mám taktéž několik klasických deskových radiátorů Korado Radik, které jsou všechny bez jakéhokoliv poškození a to jsou na místě o cca 2 roky déle než zmíněný radiátor Koratherm Vertikal.

Letos na jaře (po skončení topné sezóny) jsem ke svému údivu zjistil, že radiátor sákne. Možná sákl už během topné sezóny, ale voda se nejspíše odpařovala. Protože záruka na těsnost Radiků je 10 let, tak jsem předpokládal, že na mnohem nákladnější radiátor (stál 10200Kč) bude záruka těsnosti stejná, ne-li delší. Bohužel reklamace mi vyla zamítnuta.
Jak byste postupovali dále? Je možnost opravy radiátoru?
Jsem doopravdy zklamaný. Nemyslel jsem si, že luxusní radiátor několikanásobně dražší než obyčejné Radiky nic nevydrží. Co pět let měnit radiátor za víc jak 10tis Kč se mi Vážně nechce.

Dodavatel mi sdělil následující:
Dobrý den,

Váš návrh na reklamaci jsem předala k posouzení reklamačnímu technikovi z KORADA.
Bylo mi sděleno, že výrobce garantuje záruku na netěsnost po dobu 5 let. Což u Vás je to již po této záruční době.
Je mi líto, ale radiátor k reklamaci nelze již přijmout.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.