izolace podkroví

Rubriky:

Reklama
JS jiří studník @jiri.studnik před 6 roky10.07.2018 07:27:00
izolace podkroví

Dobrý den,

nad garáží budu zateplovat podkroví pro občasné bydlení. Střecha je eternitová (čverce, přímo na deskách) a krokve mají 15cm. plocha střechy 100m2. Finální budou palubky.

Nechtějí s se mi nadstavovat krokve kvůli dalším pásům izolace. Mám v hlavě 3 varianty :). Nemusí být tepelná izolace 100%, topeno bude krbovými kamny a elektrickými pro nezamrznutí v zime, když zde nikdo nebude. Potřebuji poradit, aby řešením někde nekondenzovala voda...

1, MINERÁLNÍ VATA - dát mezi krokve 10-12cm vaty, nechat cca 4cm mezeru mezi deskami a vatou, mezi vatu a palubky folii - jakou nejlépe?

2, Tvrdá PUR pěna - bylo mě doporučeno PUREX NG 0428 že by stačilo nastříkat cca 10cm přímo na desky a pak jen dát palubky bez jakékoliv folie ...
Zde nevím zda je řešení přímo na desky opravdu OK a jak je to s výpary do interiie když bude hned za palubkami bez folie.

3, Ovčí vlna - Dát mezi krokve 10cm ovčí vlny a palubky. - zde nevím jak, jaké a zda folie bych musel mít.

Pokud by musela být řešená odvětrávací mezera s prouděním vzduchu, mám vymyšlené řešení, že bych z obou stran dole vysekal díry cca 10cm a nahoře taky. viz náhled.

Děkuji za vaše zkušensti Studník

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.