Výběr kondenzačního kotle, projektanta a topenáře

Reklama
PV Pavel Vávra @pavel.vavra064 před 6 roky13.07.2018 13:41:00
Výběr kondenzačního kotle, projektanta a topenáře

Dobrý den,

řeším vytápění v bytě 61m2 ve druhém patře v Praze s TZ cca 4,5kW. Zvolil jsem kondenzační kotel a topení radiátory, v koupelně na cca 2m2 a na chodbě cca 6m2 bych měl rád i podlahové vyápění pod dlažbou. TUV bych ohříval v nepřímotopném zásobníku TUV umístěném v nice zavřené dvířky umístěné vedle vany. Zásobník bude cca 2 - 2,5m od kotle.

Kdyby byl někdo ochotný mi poradit s několika otázkami, byl bych moc vděčný:

1) Máte někdo doporučení na dobrého projektanta vytápění a na firmu která to udělá? Nedělá např. projektanta pan Jozef Homola, bohužel zde nejdou psát soukromé zprávy, tak ho nemohu kontaktovat napřímo.

2) Jaký kotel byste více doporučili? Já se zatím kloním k prvnímu, zejména kvůli rozměrům - hodí se mi hloubka pouze 28cm...
- Immergas VICTRIX 12 X TT 2 ErP
- Baxi Luna Platinum+ 1.12
- Baxi Luna Platinum+ 1.18

3) Jak byste doporučili připojit ty dvě podlahové vytápění? Budou u takovéto malé plochy fungovat přes RTL ventil? V koupelně bude ještě žebřík, takže tam půjde spíše o pocit tepla zespodu, podobně na chodbě, tam není jiné těleso, ale neměl by tam být problém s TZ, spíš bych rád teplou podlahu s dlažbou.

4) Co se nepřímotopného zásobníku TUV v uzavíratelné, vyzděné nice vedle vany týče, elektřikář mi nebyl schopný říct, jestli i když je nika uzavřena dvířky, musí mít krytí IP44 a lepší, nebo nikoliv...

Jinak chci poděkovat za celkový obsah zdejší diskuze, je to tu plné inspirativního čtení.

Za případné rady také děkuji.

případný kontakt pa.vavra na serveru volny

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.