Podlaha v koupelně a založení přizdívek

Reklama
Martin Šnek @martin.snek před 6 roky16.07.2018 22:42:00
Podlaha v koupelně a založení přizdívek

Dobrý den,
chtěli bychom požádat o potvrzení názoru na řešení podlahy v koupelně o rozměru 2,4 krát 1,3 metru v 2. NP domu z roku 1918.

Původně: dlažba, nearmovaná betonová deska tlustá cca 8 až 10 cm (bez dilatace) a suť. Vše drží částečně duté betonové desky (tlusté přibližně 10 cm), vyztužené železnými pásy a usazené v traverzách.

Celková výška prostoru nad nosnými deskami je 20 cm. V koupelně bude vana a pračka.

Má smysl snažit se podlahu odlehčit vyndáním suti a nahrazením liaporem + EPS, i když není třeba řešit termoizolaci? A měli bychom nad nosné desky dávat PE folii nebo lepenku?

A když bychom nechávali suť (cca 10 cm), je možné na ni dát PE folii, pak desku betonového potěru o tloušťce cca 8 cm (s dilatací u stěn), pak hydroizolaci tekutou lepenkou (vyvedenou i na stěny), a pak dlažbu?

Je třeba desku armovat kari sítí? Má smysl podložit beton ještě i minerální vatou, nebo naopak vzniknou problémy se sesedáním plovoucí podlahy?

A ještě poslední dotaz – zároveň potřebujeme zesílit příčku mezi koupelnou a záchodem přizdívkou z YTONGu, stejně tak i obezdít svislé odpady v rozích. Z logiky věci by tyto přizdívky měly být založeny už na nosných betonových deskách, nikoliv na plovoucí betonové desce. Je to tak?

Děkujeme za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.