Štukování v paneláku

Reklama
JM Jan Matoušek @jan.matousek128 před 5 roky18.07.2018 12:39:00
Štukování v paneláku

Zdravím,
rekonstruuji byt v panelovém domě, zrovna jsem ve fázi škrabání zdí. Zjistil jsem, že pod 2 vrstvami malby je ještě cca 2 mm tlustá vrstva nějaké původní omítky. 1. vrstva malby jde krásně dolů, jakmile se pustím do té 2., tak ta už jde špatně a při škrábání již dělám rýhy a obrušuji vrstvu omítky. Když jsem zkusil škrabat i tu omítku až na panel, jde to strašně špatně a pomalu, omítka všude pevně drží.
Původně jsem plánoval po nové elektroinstalaci srovnat zdi lepidlem s perlinkou na napenetrovaný panel a na to nový štuk. Teď to vypadá, že tam budu muset ten starý štuk nechat a řešit jenom místa, kde jsou praskliny kvůli spáře mezi panely.
Jak mám postupovat? Můžu dát lepidlo a nový štuk na ten starý? Nebo mám jen začistit poruchy a dát rovnou nový štuk? Nebo to musím oškrabat až na panel i za cenu, že to budu dělat "půl roku"?
Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.