Hydroizolace jímky

Reklama
KG Karel Gutwirt @karel.gutwirt před 6 roky20.07.2018 09:14:00
Hydroizolace jímky

Dobrý den,
prosím o váš názor.
Ze staré jímky chci udělat nádrž na dešťovou vodu, kam svedu okap ze střechy domu. cca 15 kubíků.
Jímku jsem po letech nepoužívání vyčistil a zboural propadlý strop. Jímka je ze dvou stran celá zakopaná a ze dvou stran odkrytá-svah. Tyto dvě zdi byly porušené tak, že dovnitř jímky vrůstaly kořeny nedalekého živého plotu. Přizdil jsem je tedy z vnitřní strany ztraceným bedněním 150 mm a ještě cca 10 cm zalil betonem mezi zdí a bedněním.
Můj plán na ošetření – očistím stěny tlakovou vodu a zbylé nečistoty oškrábu a otluču. Potom špric a nahození cca 1-2 cm malty. Poté na celkem zachovalé dno cca 10 cm betonu.
Po vyzrání malty a betonu bych chtěl celou vnitřní jímku natáhnout flexibilním lepidlem a na to poté nanést nějakou hydroziolaci. Lepidlo pro to, abych sjednotil povrch, překlenul trhliny a samozřejmě ušetřil na hydroizolaci, která je drahá.
Můj dotaz zní – co udělá perlinka v tomto lepidle, když bude v trvalé vlhkosti a zásaditém prostředí z lepidla resp. z cementu obsaženém v lepidle? Jedná se o skelná vlákna? Odolávají dlouhodobému působení alkálií? Nebudou zde nějaké objemové změny? Musí se jednat o izolaci cemento-polymerovou nebo stačí jednosložková? Disperzní použít do vody nelze, že?
Jak by jste prosím provedli hydroizolaci vy?
Děkuji za odpovědi a přeji příjemný den, Karel Gutwirt

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.