více zdrojůpro TUV a vytápění

více zdrojůpro TUV a vytápění

Dobrý den,

Obracím se na Vás s dotazem jakým jednoduchým způsobem by jste řešili propojení více zdrojů tepla pro následný ohřev TUV a topení. Bude se jednat o zapojení pro zastavěnou plochu 130m2 přízemí a 90m2 patro. TUV stačí pro 2 osoby.

Zdroj tepla v přízemí chci k dispozici kamna na "LTO"
v patře chci krbovou vložku s výměníkem.
Na střeše solární systém.

Topení v přízemí radiátory (pracovní část)
v patře podlahové topení (zde dotaz zda v obytné části volit všude podlahové topení nebo kombinaci s radiátory)

Jsem ve fázi návrhu, je tedy možno cokoliv změnit. Nejlepším řešením mi přišlo využít solární systém na ohřev TUV a následně dohřívat vodu v akumulační nádrži. Kamna + krb nebudou stále dodávat teplo a pro pokrytí mezer mi byl doporučen elektrokotel namísto TČ kde pořizovací cena je pro toto použité nesmyslná. Nebráním se ani jiným řešením. Zvažoval jsem i dvě nádrže. jednu v přízemí a druhou v patře kdy by docházelo k přečerpávaní tepla i mezi nimi.

Budu rád za jakékoliv připomínky, návrhy, atd.

Doplnění:
bude se jednat o novostavbu z porothermu 40+20 EPS, plocha vnějších stěn 265m2 + otvory 55m2 trojsklo
plynová přípojka není v plánu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.