Písek a kal ve vrtané studni 34m

Reklama
MK Martin Konečný @martin.konecny183 před 5 roky22.07.2018 13:57:00
Písek a kal ve vrtané studni 34m

Dobrý den, mám problém s vrtanou studnou kterou mi vyvrtali před dvěma dny. Vrt má hloubku 34m, šiřka vrtu 300mm (výplachem), pažnice 160mm síla stěny 6,2mm, podloží jílovité. Poslední cca 2 metry písek a pod ním asi skala do které se už nevrtalo takže pažnice jsou na pevném podkladu. Obsyp štěrkem hrubím až nad perforaci a poslední metr jemnějším štěrkem. Bentonitová zátka a navrch jíl.

Vodu chci používat jen jako užitkovou. Splachování, sprchování, zalevání atd.

Po ukončení prací se provedla čerpací zkouška. Vody tam jsou mraky ale i po 6 hodinovém čerpání (3 hodiny průtok 45l a 3 hodiny průtok 20l) teče voda zakalená mírně jakoby do zelena ale co je horší při napuštění kbelíku a pomalém odlití vody na dně zůstavá špetka písku (tak čtvrtka kávové lžičky) o průměru cca 0,5mm. Ale jak mi bylo řečeno, tak na zničení jakehokoliv čerpadla dostatečné.

Vrt mě stál 75 tis takže jsem z toho celkem na nervy.

Může mi někdo poradit co dělat ? Napadlo mě zkusit obětovat čerpadlo které nevibruje, aby nestrhávalo písek, dát měnič frekvence abych si nastavil průtok na cca 10l/min a nechat běžet několik dní a doufat že se písek vyplaví a voda bude čirá. Kdyby to nepomohlo tak jsem si říkal že zainvestuju do např. 2m3 nádrže do které budu přes nějaký filtr čerpat vodu a z nádrže další čerpadlo kterým budu čerpat do nádoby v domě vodu a před touto nádrží ještě nějaký filtr který má levný provoz.

Co si o tom všem myslíte ? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti ?

Předem děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.