horizontální hydroizolace kolem domu

Rubriky:

Reklama
horizontální hydroizolace kolem domu

Dobrý den,
rád bych se zeptal na názor - nikde jsem neobjevil - na možnost tzv. vodorovné izolace kolem domu. Tedy pomocné vrstvě pro vertikální, klasickou izolaci. Dům je ve svahu, jedná se o starý dům cca 80 let. Bylo provedeno částečné prořezání zdiva, tedy až na části sklepa a skladu, ke kterým se dotaz týká nejvíce. Tyto části jsou totiž zasypány až do výše cca 2m z podledu zevnitř stavby. Na 17m délky se tedy svah kolem domu zvedne o 2m výškové. Stavbě chybí spodní izolace, spodní voda není a nehrozí. Bohužel postaveno jak se dříve stavělo. Dále ve výkopu, který jde do 1.5m, tedy u sklepa ne až na jeho podlahu, proveden 2x nátěr hydroizolací. Poté vložena drenáž, XPS pro mírné snížení tepelných úniků a poté nopovka. Výkop zaházen, terén kolem domu ještě o něco navýšen oproti původnímu a plánuje se na něm chodník. V rámci vnitřních prostor domu provedena izolační vana, napojena na izolaci prořezanou ve stěně -tam, kde byla- a provedena nivelace cementovou kaší. Nicméně obavy z vody pro barák, prakticky zasypaný jsou stále. Teď k dotazu:
protože kolem domu bude v budoucnu chodník, napadla mě myšlenka spojit nopovku na její horní hraně s izolací vodorovnou, kterou bych např. na šíři 1m posadil na terén a vyspádoval od domu. Poté něčím (?) zaházel a teprve poté začal s položením chodníku. Tedy ochránit stavbu ještě více od dešťové vody. Nad domem, tedy tam, kde zemina prakticky přechází v plochou střechu, jsem přesah již provedl do vzdálenosti 2m s vyspádováním do okapu. Tedy ze svahu voda nehrozí, teď ještě kolem stěny.

Existuje nějaký stavební popis/postup pro takové provedení? Také aby mi pak chodník "neujel" dolů..
díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.