Čím topit

Čím topit

Zdravím lidičky, prosím měl bych takový dotaz, zdědil jsem po rodičích nemovitost ( RD ) a momentálně plánuji předělávat topení a kotel a nevím do čeho bych měl jít aby to nebylo peklo
Momentálně je zde plynový kotel Baxi Slim 25kw (cca 10 let starý) + bojler Johny Wood ( staří netuším, ale ještě s věčným plamínkem nebo jak se tomu říkalo ). Záloha na plyn 4 500,- měsíčně ( 54 000 ,- /rok ) většinou vraceli okolo 8 000,- - 10 000,- Kč takže platba okolo 45 000,-/rok cca 30MWh podle dohledaných faktur, což mě osobně přijde jako šílená pálka tak bych se chtěl zeptat jestli se mi vyplatí jít do nového kondenzačního kotle + bojler konkrétně mi topenář nabídl kotel buderus GB172+ bojler+rc 310 a samozřejmě budu měnit i radiátory a druhý topenář mi nabídl Automat AM Licotherm 26 carbo (4. emisní třída) v kterém bych jel na uhlí ořech 2 + bojeler připojený ke kotli (s možností zapojení do elektriky).
Bohužel Tepelné ztáty domu nevím, dům je zateplený jestli se nepletu 10cm polystirenem (to dělal taťka před cca 15-cti lety). Dům 2 patra + sklep a půda (nezatelplenu) , nová plastová okna a cca 210m2 celkem.
Zajímalo by mne za kolik by se dalo topit s kondenzačním/automatickým kotlem (jaká je cca roční spotřeba) vytápíme na 21 stupnů někdo tvrdí že plyn cca 35 000 ,- ročně a uhlí do 20 000 ,- ročně , ale spíše by mě zajímalo za kolik topíte vy za sezonu a čím. O nemovitosti toho nijak moc nevím vlastním ho chvilku takže teprve se snažím všechno dohledávat.

Předem vám mockrát děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.