Teče voda redukčním ventilem i naopak ?

AD Adam Deštěnský @adam.destensky před 5 roky31.07.2018 21:30:00
Teče voda redukčním ventilem i naopak ?

Dobrý den

Nyní mi do domu jdou dvě PE trubky z vodoměrné šachty. Jedna stará, stále zapojená do vodovodní instalace, přes kterou teď fungujeme a druhá úplně nová, která je již zapojena v domě přes redukční ventil a dále přes kulový ventil do stávající vodovodní instalace v domě.
Je to uděláno tak, že jakmile přijedou borci z Vak, tak pouze uzavřu v domě ventil na staré PE trubce - oni to v šachtě přepojí na novou PE trubku a pak jen otevřu kuláč u redukčního ventilu na nové PE a už pojedeme přes tuto novou (a napojení staré pak v klidu zruším)

Teď k dotazu - v nové PE trubce můžou být nějaké nečistoty (tahalo se to výkopem a nebylo to dobře zaslepené) - šlo by, kdybych otevřel kulový ventil u redukčního ventilu a tím poslal vodu do nové PE trubky, ale z opačného konce, čímž bych vyplavil nečistoty směrem do vodoměrné šachty (kde bych to třeba chytl do kýbla a vylil) ?
Redukční ventil má totiž na sobě šipku - je zapojen správně, tak jak bude pracovat na nové PE, ale teď pro potřebu vypláchnutí by to znamenalo, že musím poslat trochu vody opačně, proti šipce. Zajímá mě tedy, jestli to vůbec jde, případně nehrozí nějaké riziko pro ventil (bavíme se o situaci, kdy je druhý konec PE trubky otevřen, tedy nedojde k natlakování potrubí - voda prostě jen proteče, toť vše)

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.