Vlhkost v garáži -

Rubriky:

Reklama
Vlhkost v garáži -

Dobrý den, vlastním garáž umístěnou v řadové zástavbě garáží a delší dobu se potýkám s vlhkostí. Byla provedena vnitřní izolace, kdy došlo k vykopání po obvodu zdi, nanesení tekuté hydrozilace (gumoasfalt) a následně zabetonování a omítnutí nějakou hydroizolační směsí. Po této práci se vlhkost velmi výrazně snížila a drží se pouze v zadní části garáže. Z této strany z venku došlo k odkopání zeminy po základy a rovněž nanesení gumoasfaltu ve 4 vrstvách, zatím k zásypu nedošlo (cca 3dny). Nicméně se vlhkost do garáže dostává i z obou sousedních garáží, kdy jeden z majitelů není dohledatelný a druhému mokro v jeho garáži nevadí a nemíní s tím nic dělat.
Můj dotaz tedy je, zda je nějaká možnost i v tomto případě, kdy je izolace sousedních garáží dosti problematická, tu svou udržet v suchu? Pomůže chemická injektáž zdiva? Popřípadě nějaké nátěry?Popřípadě mě ještě napadlo, zda by pomohlo nějaké nucené větrání (např. větrák ve ventilačce, který by "rozhýbal vzduch" a vlhkost tak odváděl). Byť jsou jak u dveří, tak v zadní části větrací otvory, tak se mi zdá, že v garáži vzduch necirkuluje dostatečně a větrák by možná pomohl. Mohli by jste mi prosím něco doporučit?
Zkoušel jsem oslovit firmy zabývající se hydroizolacemi ale vzhledem k malé velikosti mě všechny odmítly, tak izoluju svépomocí.
Garáž má rozměry cca 5x3x2,2m, stěny jsou z cihel různého typu (prý se kdysi stavěly z materiálu nabraného z bourání okolních domů)
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.