Rekonstrukce - dozdívka

Reklama
RK Radek Kom @radek.kom před 5 roky02.08.2018 09:03:00
Rekonstrukce - dozdívka

Dobrý den,

prosím o praktickou radu, jak napravit staré stavební chyby zjištěné při rekonstrukci. Dělám nový podhled a rozvody vody v kuchyni. Po odstranění záklopu jsem zjistil následující:
Společná zeď se sousedem o tl. 300mm, která je ve výšce 3m uskočená a pokračuje společná zeď o tl. 150mm u souseda. Na zlom mezi 300 a 150 jsou položené trámy mého stropu. Na trámech je klasický prkenný záklop 20mm. Na posledním prkně záklopu ke zdi je položená vrstva 20mm škváry a popela. Na tomto podloží je vyzděna samostatná 150mm tl. zeď. Ta tedy sedí pouze na škváře a prkenném záklopu, který sedí na hlavě trámů. Na této přizdívce sedí po dalších 2,5m část krovu. Trámy jsou od sebe osově vzdálené 1000mm a v místnosti je jich 5. Místnost v patře hodlám mít nově jako obytnou s větším zatížením.
Když už to mám otevřené, napadl mě následující postup: Odřezat zespodu poslední prkno záklopu mezi 1. a 2. trámem. Odstranit škváru a volné cihly. Dozdít spodní zeď a spojit ji s horní zdí. U trámů nechat kapsy. Následující den toto udělat mezi 2. a 3. trámem atd. Co na toto řešení říkáte?
Po vyhrabání škváry nad hlavou rámů zde bude 20mm mezera mezi trámem a zdí. Měl bych nad trámy ještě vložit I profily, aby váha šla jen na zdivo?

Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.