Výpočet TZ starého domu - hodnoty pro předpotopní konstrukceHezký den všem.
Koupil jsem si postarší domek k "dodělání" a začínám řešit topení. V domě jsou přímotopy, což poletí pryč a přistane tam Gekon od Kovarsonu. Jal sem se tedy začít počítat TZ celého baráku po částech, abych mohl posléze s Vaší pomocí dopočítat radiátory a celý rozvod. Pro začátek jsem studoval literatury a skripta, našel velice dobrý excel tady na fóru na výpočet TZ pro místnost / velý dík autorovi/. a nakonec vyhrabal na netu velice zajmavý program pro výpočet TZ. Oběhnul jsem tedy celý domek, všechno zkreslil na papír. Posléze překreslil v měřítku 1:10 do DWG v Solidworksu, to nahrál do programu TechCon UNIVENTA a začal tomu přicházet na kloub.
Nuže k věci :) Potřeboval bych pomoct s určením některých konstrukcí - dům je z roku 1964. Plná cihla obvodovky 45cm. Jde mi o to, učtit skladbu stropů potažmo její parametry pro výpočet do TZ. Nemám momentálně možnost do ní dělat nějaké sondy. Strop potažmo podlaha mezi sklepem a 1NP je beton 30cm. Strop v 1NP do 2NP už ale bude něco jiné - něco dunícího, né až tak pevného a co mi nejde do hlavy, tak že na tom vlastně částečně stojí zdi pokojů v 2NP - co by tam mohlo být ? Je možné, že by na skladbě desky trámy desky mohla být nahulváta postavena zeď duhého patra ? To stejné je i o patro výš - taktéž tam je nějaký "pružný" strop a na něm betonová mazanina.
První výpočet z programu pro ilustraci zde http://jawa660.cz/TZB-TZ.pdf
Díky všem