Výpočet TZ starého domu - hodnoty pro předpotopní konstrukce

Výpočet TZ starého domu - hodnoty pro předpotopní konstrukce

Hezký den všem.
Koupil jsem si postarší domek k "dodělání" a začínám řešit topení. V domě jsou přímotopy, což poletí pryč a přistane tam Gekon od Kovarsonu. Jal sem se tedy začít počítat TZ celého baráku po částech, abych mohl posléze s Vaší pomocí dopočítat radiátory a celý rozvod. Pro začátek jsem studoval literatury a skripta, našel velice dobrý excel tady na fóru na výpočet TZ pro místnost / velý dík autorovi/. a nakonec vyhrabal na netu velice zajmavý program pro výpočet TZ. Oběhnul jsem tedy celý domek, všechno zkreslil na papír. Posléze překreslil v měřítku 1:10 do DWG v Solidworksu, to nahrál do programu TechCon UNIVENTA a začal tomu přicházet na kloub.

Nuže k věci :) Potřeboval bych pomoct s určením některých konstrukcí - dům je z roku 1964. Plná cihla obvodovky 45cm. Jde mi o to, učtit skladbu stropů potažmo její parametry pro výpočet do TZ. Nemám momentálně možnost do ní dělat nějaké sondy. Strop potažmo podlaha mezi sklepem a 1NP je beton 30cm. Strop v 1NP do 2NP už ale bude něco jiné - něco dunícího, né až tak pevného a co mi nejde do hlavy, tak že na tom vlastně částečně stojí zdi pokojů v 2NP - co by tam mohlo být ? Je možné, že by na skladbě desky trámy desky mohla být nahulváta postavena zeď duhého patra ? To stejné je i o patro výš - taktéž tam je nějaký "pružný" strop a na něm betonová mazanina.

První výpočet z programu pro ilustraci zde http://jawa660.cz/TZB-TZ.pdf

Díky všem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.