Návrh nové otopné soustavy starého domu

Návrh nové otopné soustavy starého domu

Hezký den všem.

Postupně řeším úpravy nově koupeného domu a dostalo se i na topení. Aktuálně jsou instalovány přímotopy, které poletí. Místo toho bych rád Gekon Combi od Kovarsonu v provedení 20kW. Tepelná ztráta by tomu mohla odpovídat. Řeším pro začátek jakými trasami celý rozvod vést - viz prvotní nástřel. Všechno jsem počítal v programu TechCon Univenta, ale trubkový rozvod, respektive donucení programu, aby udělal ohyby napojení a kolena v grafickém režimu už mne přestává bavit. Takže to raděj rozpočítám kus po kusu na papíře.

Dál bych potřeboval názor na radiátory v obyváku - jsou tam dvě okna o délce 2m v rohu domu. Je lepší použít jeden - výkonově to vychází na 60/200/22 nebo dva menší pod každé okno s rezervou ?

Aktuálně mám informativně spočtenu hlavní trubku od kotle směrem doleva doprava, každou o cca 10kW, kde mi vychází trubka 35mm 0,342m/s 45Pa/m nebo 28mm 0,568m/s 150Pa/m. Zbytek samozřejmě od konce jak se patří.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

88 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.