Čidlo ABB cyklicky spíná

Reklama
JJ Josef Jansa @josef.jansa před 5 roky09.08.2018 06:05:00
Čidlo ABB cyklicky spíná

Mám zajímavý problém s jedním interiérovým čidlem ABB:
http://www117.abb.com/data2/dep_35/tango…

Tři roky fungovalo korektně. Nyní když dojde za snížených světelných podmínek na základě detekce pohybu k sepnutí světel, tak po vypršení potenciometrem nastavené doby čidlo relátkem světla odpojí. Běhěm dvou vteřin ovšem elektronika světla sepne znovu. Pokud je okolní osvětlení nedostatečné, tak takto cykluje celou noc, dokud není okolní osvětlení nad nastavenou hranicí.

Pokud tedy večer projdu chodbou a čidlo rožne, musím zapnout poblíž jiný zdroj světla, který vytvoří dostatečné osvětlení. Jakmile po nastaveném čase světlo ovládané čidlem zhasne, zůstane již vypnuté - okolo je totiž dost světla z ručně zapnutého jiného zdroje. Takže když jdu večer do patra spát a světlo dole v chodbě mi rožne, musím rozsvítit i schody, utéci nahoru, počkat až zhasne čidlo dole v chodbě a pak ručně vypnout schody. Docela bojovka...
Řešení se zdá nasnadě, dej tam jiné čidlo. To jsem udělal a to samé. Byl jsem přesvědčen, že to dělá elekronika a ne to relé - tam přece nic "chytrého" není.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.