vysoká vlhkost a její koncentrace v domě

Reklama
KK Kamil Kadlec @kamil.kadlec před 5 roky11.08.2018 17:58:00
vysoká vlhkost a její koncentrace v domě

Dobrý den, vlastním starší dům postavený někdy v 30 letech 20 století, před 2 roky jsem ho rekonstruoval. Přízemní podlaží poloviny domu bylo z jakéhosi důvodu umístěno asi metr v zemi. Během rekonstrukce jsme se zakrtkovali celým půdorysem. Podlahy jsme vybourali, zaizolovali proti vlhkosti i zimě a pod podlahy dali tvarovky iglů jako odvětrávané podlahy. Barák jsme zaizolovali proti vlhkosti z vnější strany asfaltovými pásy, tepelně jsme to zateplili v zemi asi do hloubky 80 cm perimetrem a nad úrovní terénu PS. Větrám rekuperací. Můj problém je v letních měsících, kdy mi vzdušná vlhkost kondenzuje v některých chladnějších rozích při zemi. Teplota v domě v přízemí teď je asi 24 a vyšší už nebude. Rel. vlhkost i přes 80. Nahoře v patře samozřejmě takový problém není. Teď tady pouštím odvlhčovač a zajímalo by mě, jak s tou vlhkostí bojovat účinněji. Nabízí se instalace solárních panelů na střechu a topení podlahovkou nebo pořízení klimatizace. Dokáže klimatizace jenom vysušit vzduch bez toho, aby dál teplotu snižovala? Jsem přesvědčený, že to je zaizolované dobře a problém je vzdušná vlhkost. Děkuji za podněty.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.