Ohřev TUV u DAKON 28 BT

Rubriky:

Reklama
TH Tomáš Havlík @tomas.havlik před 5 roky12.08.2018 21:58:00
Ohřev TUV u DAKON 28 BT

Dobrý den, prosím o radu:
U kotle DAKON DUA 28 BT UNICAL došlo za silné bouřky ke zničení řídící desky a desky zapalování. Kotel měl původně od roku 2000 desku PROCOND s kapilárním termostatem TUV. Vyměnil jsem nyní za novou řídící desku HONEYWELL. Termostat TUV jsem proměřil, je v pořádku, tedy ponechal jsem.
Kotel je v režimu Léto. Při ohřevu TUV zapálí kotel na plný výkon a po dosažení nastavené teploty na termostatu TUV vypne. V zápětí však několikrát za sebou ve čtyř až pěti sekundových intervalech zapne vypne a až po této oscilaci vypne nastálo.
Je při ohřevu TUV výkon kotle modulován? Nedokážu si u dvoustavového termostatu přestavit, jak by modulace byla řízena. Bohužel nemám nikde v rodině ani ve firmě další takový kotel, u všech cca 12 kotlů mám desky automatiky od PROCONDu a ne všechny jsou s bojlerem, tedy provedení B.

Co tedy s tím? Zásobním (bojler) je vyměněný před 4 roky, nepředpokládám jeho zanesení.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.