Z čeho stavět

Rubriky:

Reklama
JK Jan Králik @jan.kralik před 5 roky16.08.2018 00:02:00
Z čeho stavět

Dobrý den,

vím, že téma z čeho stavět zde bylo již několikrát řešeno, plno vláken jsem si již s touto problematikou pročetl, ale dostal jsem se teď do situace, kdy potřebuji radu.

Jsem ve fázi projektu, půdorys domu mám již vyřešený a nyní řeším, z jakého materiálu stavět. Projektantovi jsem oznámil, že mám v plánu stavět z Porfixu P2-440 o šířce 300mm a následně zateplit 150mm EPS, řekl jsem mu, že je to jednak finančně levnější varianta a má to i lepší tepelně izolační vlastnosti než Porfix Premium nebo Ytong YQ, který se zateplovat nemusí. Čekal jsem, že mě projektant pochválí za to, že mám vše dobře promyšlené, ale to jsem se mýlil.

Projektant mi začal říkat, že jako stavebník, který má za sebou již desítky postavených domů a letité zkušenosti v oboru, mi jednoznačně doporučuje Ytong YQ nebo Porfix Premium. Jelikož budu stavět svépomocí, je to pro mě prý jednodušší způsob výstavby (nebudu muset zateplovat) , vyjde mě to na stejné peníze a navíc bych prý nepoznal na vytápění domu rozdíl, jelikož Ytong Lambda i Porfix Premium splňují veškeré požadavky. Jsou to prý věci z praxe a řekl mi, že i on sám má postavený dům z Ytongu Lambda 375 a je maximálně spokojený.

Začal jsem tedy váhat, zašel do stavebnin, nechal si nacenit materiál a 1ks Porfix P2-440 bych mohl mít za 83 Kč a 1ks Porfix Premium 375 za 110 Kč. Když připočítám k Porfixu P2-440 i EPS a další potřebné věci, budu asi na stejné částce a možná i dráž. Opravdu teď nevím, jak se rozhodnout. Děkuji předem za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.