Jak zpevnit staré podlahy nad sklepem

Rubriky:

Reklama
JS Jirka Sojka @jirka.sojka před 5 roky16.08.2018 17:48:00
Jak zpevnit staré podlahy nad sklepem

Dobrý den, obracím se na Vás se žádostí o radu, které se týká podlah. Začínám s rekonstrukcí RD, který byl postaven okolo roku 1945 a zhruba v roce 1955 k němu byla provedena přístavba dalších dvou pokojů. Dům je kompletně podsklepený a pod každou ze čtyř místností, se nachází samostatný sklep.
V původně postavených dvou místnostech je podlaha mezi sklepem a obytnými prostory tvořena betonovou deskou o tloušťce 8 cm na které byl cca 25 cm násyp hlíny a poté na dřevěných trámcích prkna. V nověji přistavených pokojích je podlaha mezi sklepy a obytnými prostory tvořena patrně tzv. kleinovými stropy, jejichž tloušťka je 18 cm ( 15 cm cihly zasazené v traverzách a 3 cm potěr).
Trápí mě tloušťka betonové desky nad původními dvěma místnostmi, protože v těchto by se do budoucna měla nacházet kuchyně a obývací pokoj a podlaha těchto místností bude tedy patrně výrazně zatížena. Nevím, jak mám stávající betonovou desku posílit, nebo vyztužit, aby snesla budoucí zatížení. Betonová deska je mírně prohnutá, a proto bych ji nerad zbytečně zatěžoval. Rád bych nad touto původní deskou u obou pokojů vytvořil novou podlahu, ale nevím jak. Někdo radí na stávající desku položit kari sítě a znovu vybetonovat, což se mi moc nezdá právě s ohledem na zatížení stávající desky a další radí zasekat do zdí kapsy, do nich uložit I traverzy cca 12 cm silné, po vzdálenosti cca 1 metr, dále kari sítě a betonem vytvořit novou podlahu. Zdi od sklepů, jsou silnější než vnitřní zdi a I traverzy by možné na ně uložit a i zasekat do zdí. Výškově je v pokojích místa dost, protože pokoje jsou vysoké 290 cm a zbyde mi tedy i dost místa na zateplení podlah. Nějaká opatření z prostor sklepů, např. podepření nosníky apod., bych nerad dělal, protože sklepy jsou nízké a už by se v nich potom nedalo téměř ani projít. Řešili jste někdo podobný problém a s jakým výsledkem. Prosím poraďte, jak nejlépe stávající podlahy vyspravit nebo vyztužit, aníž by se musely vybourat a dělat kompletně nové. Nebráním se žádnému řešení při opravě, ať už těžké podlaze nebo lehké.
Pro lepší představu přikládám fotografie.
Moc děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.