jaký sporák ke starému průlezovému komínu

Rubriky:

Reklama
SS Stanislav Slavík @stanislav.slavik306 před 5 roky20.08.2018 19:29:00
jaký sporák ke starému průlezovému komínu

ke komínu na chalupě (v patě vnitřní rozměr 55x5O cm), kde dosud postačoval tah pro starý, ale již chatrný sporáček typu Rekreant (a rovněž pro další připojená topidla) jsem připojil ¨nový sporák na dřevo s funkcí dvojího spalování (tim system) - a tah nepostačuje, kamna kouří do místnosti. Kominíci upozorňují na potíže s moderními kamny, kterým starý a široký komín nevyhovuje a doporučují vložkování. Cena je ale pro mne příliš vysoká, domnívám se, že by mi mohlo stačit vrátit se ke sporáku staršího typu, samozřejmě v novém provedení. Byl by asi méně úsporný, ale při tom jak je pro mne dřevo dostupné, to není žhavý problém. Otázka tedy zní: a) je tato úvaha správná? b) nebo jak jinak postupovat c) jaký sporák staršího typu spalování koupit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.