Paralerní zapojení zdrojů elektrický pohon

Reklama
RN Radek Novák @radek.novak779 před 5 roky22.08.2018 08:51:00
Paralerní zapojení zdrojů elektrický pohon

Ahoj, budu stavět externí baterii pro lepší dojezd na svém Xiaomi Scooter, dole je video s nejjednodušším způsobem. Ale mám dotaz, ve videu říká že je důležité aby oba zdroje byli nabité stejně, když je chci takto zapojit, jenže já chci po cestě měnit články. Co se stane, když se interní baterie vybije třeba na 30% a já tam připojím plně nabitou 41V 10Ah, ty baterie jsou podle zapojení natvrdo na sobě plus na plus a mínus na minus. Nepotece do té více vybité baterie velký proud z té více nabité? Pomohla by třeba usměrňovací dioda na některý z pólů interní baterie? Na plus nebo minus a jak silná? Elektro základy mám a mám to jako hobby.

Další řešení je udělat delší vývod z pólů interní baterie a zapojit vypínač, ktery odpojí původní zdroj a umožní připojit můj do obvodu. Ten vypínač by mohl být řešení, stačí dát jeden vypínač za plusovy červený kabel v baterii nebo musím zapojit i vypínač na mínusovy? Možná to jsou začátečnické dotazy, ale špatně se to hledá a včera jsem zjistil maximum co šlo i ze zahraničních fór, teď už mi chybí jen dořešit detaily a nejasnosti.

Zde je video se zmíněným návodem. Hlavně chci ty články při jízdě měnit, mít třeba dva nabité sebou.
https://youtu.be/7iMEVp0wr3M

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.