Problematicke zatepleni

Rubriky:

Reklama
DM david mara @david.mara před 5 roky29.08.2018 02:06:00
Problematicke zatepleni

Stavim maly domek a mam ocelovou strechu Ruukki. Strecha je na drevenych latich, pod latemi je hydroizolacni kontaktni folie. Strecha je odvetravana (v prostoru lati proudi vzduch). Resim problem se zateplenim a proste za boha nevim jak to vyresit. Plan byl takovy ze jsem chtel dat mezi krokve 16 cm mineralni vaty a pod krokve 8 cm PIR desky s alu folii, která by slouzila zaroven jako parotesna folie s tim ze mista spoje desek by se prelepily parotesnou paskou. Dat vatu mezi krokve problem není, co ale problem je – jak vyresit tu další vrstvu pod krokvemi. PIR desky jsem zvolil puvodne kvuli jedne mistnosti kde bojuji s vyskou prostoru a PIR deska je tam nevhodnejsi reseni, ovsem neprozretelne jsem se nakonec rozhodl je dat pod krokve do celeho domu a ted nevim jak to vlastne technicky vyresit.

1)PROBLEM 1 - PIR desky dat jen do casti bez problemu a zbytek dodelat vatou nebo se na PIR uplne vykaslat a dat vsude pod krokve vatu ( a vyhodit tak nemalou inverstici za pir desky z okna) ? Problem nastava v mistech kde je ke krokvim navazuji klestiny – v tomto miste totiž tam nemohu dat tu PIR desku protože tam vadi ta klestina. Co s tim – dat tedy PIR desky jen do casti kam se vejdou a tam kde vadi klestiny dat vatu a samotne místo kde klestina navazuje na krokev – cele to problematicke místo nejak „obdelat“ tou vatou ? To by snad nejak slo ale abych dosahl stejne izolace jako 8cm PIR deska musel bych dat 10cm vaty – tim padem tam vznikne jakysi zub v miste kde bude koncit PIR deska a pokracovat dále jiz bude vata. Také bych tam, kde bude dále pokracovat uz jen vata musel pozit na vatu parotesnou folii a tu nejak „navazat“ na tu ALU folii kterou je pokryta PIR deska. Staci proste dat na tu vatu folii a v miste kde vznbika zub kde bude navazovat 10cm vata na 8cm PIR desku proste tu folii prilepit k te alu folii parotesnou lepenkou ?

2) PROBLEM 2 – V miste kde je nosny dreveny tram na kterem jsou krokve je prostor mezi tramem a hydroizpolacni folii pod latemi jen 16 cm sirky te krokve – v tomto miste tedy jen necham vatu – nic jineho mi ani nezbyva – jak ale zde navazat parotesnou folii vazne nevim

3) PROBLEM 3 - Zdene pricky v dome jsou udelany tak ze se pod ne nevejde PIR deska pod krokve ale jen cca 5 cm vaty. Musel bych bud všechny pricky nahore u strechy nejak urezat o 5 cm coz je tedy dost peklo nebo tam proste jen mezi konec pricky a vatu mezi kirokvemi dat pruh 5cm vaty – alke nevim jestli je takove reseni optimalni. Tuto vatu zab budu muset pomoci parotesne folie navazat na PIR desky zleva i zprava a parotesnou paskou prilepit tu folii k alu folii pir desek.

4) PROBLEM 4 – Jelikoz jsem se dodatecne rozhodl udelat v dome rozvod pro rekuperaci a nebylo s tim pocitano vyslel mi například vstup vzduchu a vydech tak ze trubky těchto vydechu jsou primo po krokvi – tj v miste kde trubka krizi u prurazu ven z domu krokev – nemuzu tam v tomto miste dat druhou vrstvu zatepleni pod krokve – ani pir desku a ani vatu protože trubka je tak ze se primo dotyka krokve – nevim jak toto místo resitprostor kolem trubky dat vatu, pak na vatu parotesnou folii a celou tu trubku vlastne obdelat vatou a par paotesnou folii ?

5) PROBLEM 5 SDK bude pod klestinami rovne. V mistech kde hrozi vlhko jako koupelna pouziji zeleny impregnovany SDK – nicmene pokud se mi vůbec nejak zdari udelat tu izolaci mezi a pod krokvemi vznikne v pulce domu kde je strecha nejvyse asi metr a pul volny prostor – v tomto prostoru nebude nic jen vedeni rekuperace (neizolovane) a klestiny na kteraych bude strop pridelan. Jelikoz parotesna folie ( pokud se mi ji zdari tam nejak udelat) bude az pod krokvemi obavam se pruniku vlhkosti do toho prazdneho prostoru nad stropem a tvrbe plisni na klestinach. Vyresil bych to leda tak ze bych tam dal další parotesnou folii – ale zaprve nevim jestli je dobře tam mit tedy 2 parotesne folie – jednu pod izolaci a druhé nad SDK – ta dutina by byla vlastne z obou stran uzžavrena parotesnou folii – nevim jestli to je OK ? No ale vetsi problem je ze jsem chtel v mistnostech kde je ta dutina udelat revizni klapky do SDK abych se do toho prostortu mohl podivat co se tam „deje“ pripadne mel pristup k rozdelovacum rekuperace – ikdybych nad SDK dal další parotesnou folii která mi teoreticky zabrani vstupu vlhkosti do dutiny s klestinami kdyzb tam dam revizni klapku budou pary pronikat tou klapkou – parotesne klapky jak jsem zjistil se totiž nevyrabeji – jsou jen protipozarni a s tesnenim do vlhkych prostor – nicmene ani jedna není parotesna. Takze tohle uz vůbec nevim jak to vyresit.

Taknejak nikdo si nevi rady s tim jak to vse vyresit tak aby to vse bylo funkcni a nebylo zadelano na problemy. Nevim uz na koho se obratit.

Kdyby jste mel nekdo nejakou radu byl bych vazne vdecny. V priloze posilam par fotek

Predem dekuji
David Mara

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.