Podlahovka do rekonstruovaného domu

Rubriky:

Reklama
DK Daniel Kohout @daniel.kohout před 5 roky31.08.2018 07:12:00
Podlahovka do rekonstruovaného domu

Zdravím! Rekonstruujeme dům z 28. roku. Až na střechu, kterou původní majitel nechal vyrobit nedávno, budeme předělávat komplet vše od podlahy.
Obvodové zdivo (45) přijde podřezat, jelikož staré podřezání bylo provedeno ledabyle a poboucháme 10 polystyrénem. Stará okna vyměníme za plastová okna s dvojsklem. Pod staré klenuté stropy dáme sádroš a do podhledu cca 20 vatu. Betonové podlahy, které jsou suché použijeme jako podklaďák a pravděpodobně půjdeme s podlahou (vč. podlahového topení)o 20 výš. Téměř všude plánujeme dlažbu, krom D.P. a ložnice, kdy bychom chtěli nejspíš nějaký tenčí koberec.
Jako tepelný zdroj mámé v plánu kondenzační plynový kotel a na přitopení krbovky. Jak jsem se už zmínil, jsem zastánce podlahového vytápění a tak bych ho rád zrealizoval v celém (nebo téměř celém) domě. Myslím si, že s takto provedenou izolací, by nemusela být podlahovka do starého domu špatnou volbou, ale klidně mě vyveďte z omylu.
Každopádně nám bylo řečeno naším topenářem, že není vhodné kombinovat podlahovku s radiátory a volil by buď to, nebo to. Stejně tak řekl, že pořizovací a hlavně provozní náklady jsou téměř stejné.

Velice mě zajímají Vaše názory a zkušenosti, především s tím, co jsem psal v posledním odstavci a už předem děkuji za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.