chyby v konstrukci strechy ?

Rubriky:

Reklama
DM david mara @david.mara před 5 roky31.08.2018 17:04:00
chyby v konstrukci strechy ?

Chyba v konstrukci strechy ? Nazory odborniku se ruzni.
Jedna se pultovou strechu ocelovou strechu ruukki.

Strecha ma sklon v jedne casti (nejvetsi cast) 19 stupnu na krokvich je hydrofolie volne lozena pres sebe, na ni jsou late a kontralate (6x3.5cm) a na nich strecha . V casti kde je akyr nebo jak se to nezyva (strecha je tam kvuli dverim ven vyssi je sklon jen 6 stupnu. Opet na krokvich volne lozena hydroizolacno folie na ni late a kontrallate - obtizne se to meri mozna (vs eje jiz hotove) jsou mozna zde o neco vetsi : 6x4. Strecha ma rozmer 8x8m kdyz pocitam i s akyrem tak 10.9 x 8m.

Tam kde je strecha nejniz je vezraci mrizka po cele delce strechy, takm kde je strecha nejvyssi je ale zadelany konec strechy fasadou a je tam udelano 5 vetracich otvoru zespoda.

Problemy - dostal jsem informace o to tom ze to je spatne udelane:

1) Dostal jsem informaci ze mely byt pouzity o 2cm vyssi late/kontralate - ze takhle je vetraci prostor prilis maly a strecha nebude spravne odvetravana - tj hrozi kondanzace vlhkosti ve dreve, pokud se zatepli

2) Dostal jsem informaci ze pri sklonu akyre 9 stupnu nemela byt pouzita ocelova strecha ve tvaru tasek ale napr. falcovany plech ci jiny material. Opet v tomto miste problem s velikosti vetraciho otvoru. Take v tomto miste nemela byt pouzita bezna hydrofile, ale specielni a nemela byt volne lozena.

3) dostal jsem informaci ze 5 otvoru ve fasade na ventilaci je u ocelove strechy malo, muselo by jich byt mnohem vice (ikdyby byla udelana spravne vetrac mezera) viz body vyse a navic vzduch se tam nedostane skrz plech takze jsou ty vetraci otvory vlastne k nicemu

Dle cloveka s kterym jsem to konzultoval neni jine reseni nez strechgu celou predelat a dat tam vyssi late a kontralate aby byo odvetravani funkcni a nads akyrem dat jiny material nez ocelovou strechu imitujici tasky + jinou hydrofolii anebo to tak nechat ale pak riskovat ze cela strecha shnije.

CHJtel jsem se zeptat jestli to vidite stejne a vazne se s tim neda nic deelat a je to vazne zasadni problem ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.