Mezivrstva mezi nivelaci a plovoucí podlahu u PT

Rubriky:

Reklama
MR Marek Rousek @marek.rousek před 5 roky01.09.2018 07:38:00
Mezivrstva mezi nivelaci a plovoucí podlahu u PT

Dobrý den,

Mám podlahové topení a řeším takovou drobnost. Jakou mezivrstvu mám dát mezi podlahu (skladba - beton, nivelační stěrka) a podlahovou krytinu (Korková plovoucí podlaha - https://korek-jelinek.cz/z5694-korkova-p… V návodu na webu, kde jsem koupil podlahovou krytinu píší, že je nutné cituji - "Je-li podkladní vrstvou anhydrit, beton, dlažba, stěrka či jiný obdobný materiál, je vždy nutné pro zamezení prostupu případné vlhkosti použít pod plovoucí podlahu parotěsnou PE fólii".

Tyto účely by měla plně splňovat klasická stavební PE folie. No jo, ale je to vhodné, když tam mám podlahové vytápění, dávat tam PE folii? Na jednu stranu si říkám, že by to neměl být problém - bude tam parotěsná zábrana, ale že by to byla tepelná izolace je blbost. Ale chlapík, co mi dělal stěrku tak říkal, ať to tam rozhodně nedávám, že to bude tepelně izolovat. Ale jak může tepelně izolovat 75mikrometrů PE???

Podlahová krytina má už podkladovou vrstvu pro tlumení kročeje atd., takže dávat mirelonovou podložku atd. je zbytečné. Upřímně jsem k tomu zatím nic nenašel, díky za rady :)

edit.: Prakticky když najdu parozábranu, jako např toto: https://www.1-topeni-levne.cz/katalog-po… tak je tam, abych to dal ještě pod topení - oddělení betonu od izolace (polystyren), ale nikde není, zda to můžu taky dát nahoru :D

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.