TZB-info - Kotel s průtokovou…
Otázka zní: Je nebo není vhodný plynový kondenzační kotel s průtokovou přípravou teplé vody vyžadující výkon 24 kW do bytu s malou tepelnou ztrátou? Protože za daných podmínek bude po celou dobu…
Dobrý den, něco jsem zde již prolistoval, ale i přesto zakládám nový dotaz. Doufám, že jsem ve správné sekci. Situace: dvoupodlažní zděný dům, nezateplený, stará okna i střecha. V kotelně kotel domácí výroby z roku 1977. Trubky topení od 2" do 3/4" u litinových radiátorů. Loni protopeno dřevo a uhlí v hodnotě cca 20000 Kč. Předloni plyn za 50000 Kč. Nehledal bych alternativy, ale sestra začala chodit do práce a tak už nemá kdo ráno zatopit. Takže z mého laického hlediska připadá pořídit akumulační nádobu, kde si teplo uchovám na noc a dopoledne z předchozího dne. K ní by bylo nejspíše vhodné pořídit i nový kotel. A teď tak nějak k mému dotazu. Zda-li je to rozumné, jaký kotel by byl dobrá volba, popř. jaká nádoba...? Kdysi nám instalatér povídal o kotli okolo 25kW. S přísunem dřeva není problém. A za velmi solidních podmínek mám nyní odřezky z výroby palet, což je sice tenké, ale již sušené drevo v délce do 50 cm. Bohužel zatím se zateplovat ani okna měnit nebudou. Jde mi spíše než o úsporu, o naakumulování tepla po dobu nepřítomnosti nikoho m, kdo by přikládal. P.S. je to poměrně kostrbatě napsáno, ale snad můj dotaz vyčtete "mezi řádky" Díky, Petr
4 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení