Spravny rozmer lati na ocelovou strechu

Reklama
DM david mara @david.mara před 5 roky04.09.2018 12:43:00
Spravny rozmer lati na ocelovou strechu

Zdravim, mam pultovou ocelovou strechu Ruukki cca 8x8 metru.

1) Rozmer lati a kontralati tam kde je sklon strechy 19 stupnu je 6x3.7cm - 6x4cm Nektere late jsou 6x4 nektere 6x3.7 (tech je vetsina - asi to nekdo spatne urizl)

2) V casti strechy je udelan akyr s vystupem na terasu. V teto casti je sklon strechy (take ocelova ruukki) 9 stupnu. Nebyl ale udelan pevny podklad pod hydroizolacni folii, folie nen ani slepena ale jen lozena pres sebe a rozmer lati a kontralati je zde 6x4cm


Bylo mi receno ze to je spatne a musim celou strechu i akyr nechat predelat, protoze vetraci mezera neni dostatecna a strecha se bude spatne odvetravat pokud se udela zetepleni a paroteska - coz tedy je pro me opravdu katzastrofalni informace. TO znamena sundat hromosvod, okapy, krytinu i late, kryci plechy a i poskodit fasadu.

Rad bych znal vice nazoru jestli vazne je problem fatalni a jiny zpusob jak to vyresit nez to cele predelat neexistuje. Co jsem se dozvedel u ocelove strechy se maji pouzit late o 2 cm na vysku vyssi aby se zvetsila vetraci mezera protoze se jedna o neprodysny material, v miste akyre pry mel byt pevny podklad pro folii a ta mela byt slepena a ne jen lozena pres sebe.

Ja tomu nerozumim, radsi se chci ujistit ze problem je opravdu fatalni jak mi jiz nekolik lidi reklo, nebo jestli to mam risknout a nechat to jak to je. Protoze jsem laik nedokazu posoudit miru rizika. Co jsem se zatim dozvedel tak riziko problemu je opravdu velke - v casti akyre kriticke. V casti strechy mimo akyr kde je sklon 19 stupnu pry je ta vetraci mezera na mezni kriticke hranici.

Predem diky za Vase nazory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.