Konzultace základů pro terasu a dílnu že ztraceného bednění + betonáž

Rubriky:

Reklama
MB Milan Blecha @milan.blecha před 5 roky06.09.2018 23:01:00
Konzultace základů pro terasu a dílnu že ztraceného bednění + betonáž

Ahoj, byl bych vděčný, pokud by mi někdo zkušenější poradil, zda sem neudělal něco špatně...

Nechal sem vybagrovat výkop hluboký cca 70cm jako základ pro terasu o rozměru 6.8x5.9m, zhutnil vibračním pěchem (zemina celkem pěkná, místy jíl, voda žádná), 300g PES geotextilie, 15cm štěrk 16/32, zhutnil sem pak cca 5cm ušlapaného 8/16.

Na to sem položil dvě řady ztraceného bednění (30cm), kde bude svislé i vodorovné armování R6. Na délce 5.9m sem udělal spád 2cm od domu. Terasa by měla být celá zastřešená s přesahy. Bednění je ve stejné výšce jako u domu, tzn cca 15cm pod úrovní podlahy v domě.

Odkopané základy domu sem očistil a natřel hydroizolací, i když byly suché. Mezi základy ztraceného bednění domu a terasy je mezera cca 5-20mm. Tam, kde to šlo, sem mezeru vyplňoval pruhy EPS. Díry po bocích výkopu zaházeny směsí hlíny a štěrku.

Nemám tam nějaký zásadní problém, který bych měl ještě opravit než to bednění vybetonuji? Děkuji za reakce

Edit: zestručnil sem to

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.