Sanace panelů a podlah po instalaci elektrických rozvodů

Reklama
PH Petr Hříbal @petr.hribal před 5 roky08.09.2018 11:57:00
Sanace panelů a podlah po instalaci elektrických rozvodů

Dobrý den,

v rámci celkové rekonstrukce bytu v panelovém domě ze 70. let se provedla i výměna elektro instalací. Většina kabelů jde podlahou -- tj. v betonové mazanině se kolem zdí udělaly drážky. Pro instalaci nových zásuvek a vypínačů bylo nutné provést vertikální drážky také do panelů. Rozvody pro světla a vypínače jdou samozřejmě stropem, ty se v další fázi schovají do stropních podhledů.

Chci narušení v panelech opravit s ohledem na dosažení co nejlepší opětovné pevnosti konstrukce a ochránění několika obnažených armatur.

Před zahájením prací na elektroinstalaci bylo samozřejmě vše konzultováno se statikem, od něhož jsme dostali doporučení provést sanaci panelů některým ze sanačních typů betonů -- tj. betonů s vysokou pevností, nízkým smršťováním, tak aby se po vyschnutí netvořily trhliny mezi novou hmotou a starým panelem.

Na některých diskuzních fórech jsem zahlédl názory, že kabely bez husího krku by se mohly při vysychání betonu poškodit -- připadá mi to zvláštní, protože při stavbě se kabely rovněž zalévaly přímo do betonu.


Chtěl bych se tedy zeptat
* máte-li s takovou sanací někdo zkušenosti
* jaký materiál volit na opravu panelů (doporučené pevnosti betonu, a pod.) s ohledem na výše zmíněné požadavky
* jakou zvolit náhradu za vysekané části z původní mazaniny na podlaze

Předem děkuji za odpovědi.

S pozdravem,
Petr Hříbal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.