Minimální výška EPS pro podlahovku při rekonstrukci RD

Rubriky:

JK Katt Katt @kattak před 5 roky10.09.2018 10:29:00
Minimální výška EPS pro podlahovku při rekonstrukci RD

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na názor odborníků na navrhovaný systém topení do mého rekonstruovaného RD. Jedná se o 3 podlaží RD s půdorysem 10x10m,kdy 1.PP je z jedné třetiny částečně v zemi (zateplený sokl 10cm styrodurem). 1.pp a 1.np je z plné cihly 45cm a 2.np je porfix 375mm, zateplovat budu celý dům 10cm EPS,strecha izolovaná "chytrou pěnou" v tloušťce 22cm.
Primární zdroj tepla obstarává plynovy kondenzační kotel, který bude doplněn krbovou vložkou v obýváku (bez výměníku)

Topenář mi doporučil do obytné části RD (obě NP=100m2) podlahové topení. Ovšem problém je ve výšce podlahy, kterou jsem limitovaný - můžu využít pouze cca 10 cm na skladbu. To by znamenalo pouze cca 4-5cm eps. 1.NP je taktéž vytápěný přes celou zimu, tzn. promrzani podlahy zespodu nehrozí, nicméně i tak si myslím, že 5cm izolace je málo...? Topenář mi říkal, že to není problém, že stačí i 3cm pokud to nejde jinak, ale nerad bych naletěl. Stále jsem ještě ve fázi, kdy se můžu rozhodnout pro klasické radiátory. Případně jít suchou cestou a využít například desky fermacell, ovšem jaká je zde cena oproti klasice (anhydrit, nebo litý potěr)?

Předem díky za každou radu, či příspěvek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.