Minimální výška EPS pro podlahovku při rekonstrukci RDDobrý den, chtěl bych se zeptat na názor odborníků na navrhovaný systém topení do mého rekonstruovaného RD. Jedná se o 3 podlaží RD s půdorysem 10x10m,kdy 1.PP je z jedné třetiny částečně v zemi (zateplený sokl 10cm styrodurem). 1.pp a 1.np je z plné cihly 45cm a 2.np je porfix 375mm, zateplovat budu celý dům 10cm EPS,strecha izolovaná "chytrou pěnou" v tloušťce 22cm.
Primární zdroj tepla obstarává plynovy kondenzační kotel, který bude doplněn krbovou vložkou v obýváku (bez výměníku)
Topenář mi doporučil do obytné části RD (obě NP=100m2) podlahové topení. Ovšem problém je ve výšce podlahy, kterou jsem limitovaný - můžu využít pouze cca 10 cm na skladbu. To by znamenalo pouze cca 4-5cm eps. 1.NP je taktéž vytápěný přes celou zimu, tzn. promrzani podlahy zespodu nehrozí, nicméně i tak si myslím, že 5cm izolace je málo...? Topenář mi říkal, že to není problém, že stačí i 3cm pokud to nejde jinak, ale nerad bych naletěl. Stále jsem ještě ve fázi, kdy se můžu rozhodnout pro klasické radiátory. Případně jít suchou cestou a využít například desky fermacell, ovšem jaká je zde cena oproti klasice (anhydrit, nebo litý potěr)?
Předem díky za každou radu, či příspěvek.