Skladba pod terasu / dalžba na terčích

Reklama
KM Karel Mařík @karel.marik před 5 roky12.09.2018 10:54:00
Skladba pod terasu / dalžba na terčích

Zdravím,

Lámu si hlavu nad tím, jak připravit podklad pod novou terasu - dlažba 60x60x2, celkem cca 60 metrů čtverečních, terén cca 8 cm pod úrovní podlahy a uvažuji vyrovnání povrchu terasy tak, aby byla zároveň s podlahou. Terasa bude přímo u domu, ale nebude s ním spojená.

Nejsem si jistý, jak připravit podklad. Někdo říká, že stačí 30cm výkop + zhutněný štěrk odpovídajících frakcí, další by kopal 90 cm a jako finální vrstvu dal beton + kari síť, někdo by to na terče nedával vůbec a nalepil to. Podotýkám, že se jednalo o lidi, kteří by tomu "měli rozumět"...

Na rovinu, lepení dlažby bych se rád vyhnul, chtěl bych si zachovat možnost dlažbu kdykoli rozebrat a beton taky nemám moc rád, nejradši bych jenom ten zhutněný štěrk (do jaké hloubky ?)... Ale nechám si poradit.

Dále klidně uvítám jakýkoli typ ohledně samotných terčů, nakolik je to pro mně zatím poměrně neznámá. Předpokládám, že čím větší plocha v horní části, tím lépe z hlediska stability ? Doporučíte nějakého konkrétního výrobce ? Jde mi především o kvalitu a aby to dobře fungovalo, cena není úplně hlavní kritérium...

Za každou radu předem děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.