Zateplení soklu a základů s atyp. základy

Rubriky:

Reklama
JV Jiří Vlach @jiri.vlach před 5 roky16.09.2018 13:37:00
Zateplení soklu a základů s atyp. základy

Dobrý den, loni jsem zateplil obvodovou stěnu(plná cihla, 50cm) 14cm šedým eps a včera jsem se pustil do soklu. Plán byl zateplení soklu 12cm XPS plus ještě cca 60cm pod úroveň terénu.. Po odstranění zámkovky a podsypu jsem však narazil na betonový blok, který je široký cca 100cm! od původních základů a hluboký minimálně 50-60cm. Moc si jeho přítomnost nedovedu vysvětlit, ale zřejmě má sloužit jako nějaká dodatečná výztuha základů z doby kdy byl tehdy malý přízemní dům zvětšen o jedno patro. Dům jsem koupil, tak tyto informace nemám - jen občas narazím na takovéto překvapení.. Monolit není úplně všude ale vypadá to že kryje minimálně roh domu - mám odhalenou jednu stranu a tam končí cca po 4 metrech, kde lze již základy pohodlně obkopat, tak jak to je u většiny starších domů.
Otázka je, co s tím takto? Zda zateplit pouze k němu, což je cca 15-20cm pod terén a asi 50cm pod úrovní vnitřní podlahy. Nebo se pokusit zateplit i ten blok.
Přikládám ještě obrázek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.